Competitie stand - KNBB Nationale competities - D0 Buffalo League - 2018-2019 - Poule 1

Teamleider  Dirk Thiele

 

 Ronny Lindemann

 Rudy de Laet

 Volker Baten

 Paul Bruijstens

 René Wijnen

 Wilco van Wijk

 Nicky van Venrooy

 Marty Hermse

 Dirk Thiele

 

 //www.biljartpoint.nl/index.php?page=stand&poule=1&compid=4097&district=24

 

 

 

Team Aardexpress

 

UDENS DRIEBANDENTEAM PROMOVEERT NAAR EREDIVISIE!

 

Zaterdagavond heeft het driebandenteam Aardexpress in de thuiswedstrijd in Biljartcentrum Uden aan de Neringstraat-West, door met 6-2 te winnen van Jan Brock Amusement uit Daarlerveen het kampioenschap in de 1e divisie driebanden groot van de KNBB  behaald en daarmee is promotie naar de hoogste klas, de Eredivisie, gerealiseerd.

 

Het team heeft het hele seizoen bovenaan meegedraaid en ging als nummer één de laatste speelronde in.

 

Een gelijkspel zou voldoende zijn voor de titel en de promotie. Omdat de nummers één en twee van het team over het algemeen de meeste punten pakken, koos teamleider Dirk Thiele in overleg met de spelers voor een omgekeerde speelvolgorde. Dit pakte bijzonder goed uit! Want kopman Ronnie Lindemann, voormalig Duits kampioen, won zijn partij met grote overmacht: 40-18 in 19 beurten. Tegelijkertijd had op de andere tafel Harrie van de Ven, eerder dit jaar verliezend finalist op de Dutch Masters (het NK), het iets moeilijker met de steeds weer terugvechtende tegenstander, maar uiteindelijk trok ook hij vrij gemakkelijk aan het langste eind: 40-28 in 34 beurten. Daarmee was het vooruit bedachte plan gelukt en waren het verwachte kampioenschap en de promotie al binnen.

 

In de tweede sessie van de wedstrijd won Dirk Thiele zijn partij met 35-33 in 56 beurten. Helaas kon Nicky van Venrooy niet bijdragen aan een maximale 8-0 overwinning. Zijn verlies, 21-35 in 34 beurten, kon de feestvreugde echter niet drukken.

 

De avond was begonnen met een Chinees buffet voor de spelers, begeleiders, sponsoren en vaste supporters en eindigde met een klein maar gezellig feestje!

 

De overige leden van het Udense team zijn Volker Baten uit Duitsland, Rudy de Laet uit België, Marty Hermse, René Wijnen en Hans Paashuis.

 

Het team lijkt komend seizoen grotendeels intact te blijven al wordt er wel nog naar versterking gezocht.

 

Dit geldt overigens ook voor de sponsoring!

 

In de Eredivisie spelen veel wereldtoppers uit alle windstreken van Europa; vanaf dit najaar maken zij hun opwachting in het Biljartcentrum Uden.

 

 

 

sub sponsors