Biljartcentrum Uden is klaar voor de eredivisie

ma 10 sep 2018, 14:48    •   254 keer gelezen

 

UDEN | Vorig jaar werd het al duidelijk dat team Aardexpres van Biljartcentrum Uden wilde doorstomen naar de Buffalo League, de eredivisie van het Nederlandse biljarten. Door het kampioenschap in poule 1 van de Eerste Divisie is dit doel bereikt. Dat daarna zelfs het landskampioenschap is behaald is de kers op de taart.

Aan het spelen in de Eredivisie zijn echter een aantal voorwaarden verbonden waaraan Biljartcentrum Uden nog niet voldeed. Inmiddels zijn er enkele bouwkundige en interieuraanpassingen gerealiseerd en is Biljartcentrum Uden klaar voor de ontvangst van de topteams. Aardexpress is het enige team in deze regio dat op het hoogste niveau van Nederland acteert en trekt vooral publiek uit de regio Oss. De thuiswedstrijden in de Buffalo League worden allemaal op zondagmiddagen gespeeld met uitzondering van de zogenaamde 'dubbele weekenden' als er zowel op zaterdag als op zondag wordt gespeeld.

Zondagmiddag 16 september speelt team Aardexpress haar eerste thuiswedstrijd tegen L & B Ledermode uit Hoeven, met als bekendste spelers de Belgische wereldtopper Eddy Merckx en de Nederlandse toppers Dave Chistiani, Gerwin Valentijn en John Thijssens. Welke spelers er opgesteld worden is nog niet bekend. Aanvang van de eerste twee wedstrijden is om 13.00 uur. Er is altijd ruimte voor nieuwe leden in Biljartcentrum Uden, waar drie kleine matchtafels (230 cm) en twee grote matchtafels (284 cm) staan. Voor 70 euro per jaar kun je zeven dagen in de week spelen, mits er een tafel beschikbaar is. Er wordt geen tafelhuur gerekend. Naast vrij biljarten, alleen of in vriendenclubjes, is er op woensdagavond een driebandencompetitie op de kleine tafels. Dit seizoen spelen er zeven teams in KNBB-competities, zowel in libre als in driebanden. Loop gerust eens binnen en laat je verrassen.

Biljartcentrum Uden vind je op het adres Neringstraat-West 1.

Kijk voor de exacte openingstijden op www.biljartcentrumuden.nl.